3 hele blodappelsiner, usprøjtede eller økologiske | |
Skallen af 1 usprøjtet citron (uden den hvide hinde) | |
250-300 g rørsukker | |
Kornene fra 1 vaniljestang |
1 Færdig | FørstLæg appelsinerne i en gryde, og dæk med vand. Bring vandet i kog, og lad appelsinerne simre under låg i cirka 45 minutter, indtil de er møre. |
2 Færdig | DerefterFisk appelsinerne op af vandet, og blend dem enten i en blender eller en foodprocessor sammen med sukker og vanilje. Varmen fra appelsinerne får sukkeret til at smelte, så det er vigtigt at lave marmeladen, så snart appelsinerne er kogt møre. |
3 Færdig | Til sidstSmag marmeladen til. Måske synes du, den trænger til lidt ekstra sukker. Smag dig frem. Hæld marmeladen på skoldede glas, og opbevar den på køl. De æteriske olier i frugten har en konserverende effekt, så marmeladen behøver ikke at få tilsat atamon eller lignende. |