• Home
  • Frugt
  • Appelsinmarmelade af hele appelsiner
Appelsinmarmelade af hele appelsiner

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

3 hele blodappelsiner, usprøjtede eller økologiske
Skallen af 1 usprøjtet citron (uden den hvide hinde)
250-300 g rørsukker Smag dig frem.
Kornene fra 1 vaniljestang

Appelsinmarmelade af hele appelsiner

Af: Cecilie Sofie Svensson og Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg appelsinerne i en gryde, og dæk med vand. Bring vandet i kog, og lad appelsinerne simre under låg i cirka 45 minutter, indtil de er møre.

2
Færdig

Derefter

Fisk appelsinerne op af vandet, og blend dem enten i en blender eller en foodprocessor sammen med sukker og vanilje. Varmen fra appelsinerne får sukkeret til at smelte, så det er vigtigt at lave marmeladen, så snart appelsinerne er kogt møre.

3
Færdig

Til sidst

Smag marmeladen til. Måske synes du, den trænger til lidt ekstra sukker. Smag dig frem. Hæld marmeladen på skoldede glas, og opbevar den på køl. De æteriske olier i frugten har en konserverende effekt, så marmeladen behøver ikke at få tilsat atamon eller lignende.

previous
Saltet torsk med sumak, blodappelsiner og fennikel
next
Grillet gråand med kakaoskaller, rødbeder og sauce på mørk chokolade

Add Your Comment