Danmark vinder guld ved Bocuse d’Or
Successen fra weekendens finalesejr i håndbold fortsætter og bliver toppet af endnu mere guld til Danmark. I går vandt danske Kenneth Toft-Hansen nemlig verdens meste prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d’Or, i Lyon.
Sidste år mødte vi Kenneth Toft-Hansen til et interview om hans deltagelse i Bocuse d’Or. I går kulminerede månedsvis af forberedelse til den verdensberømte kokkekonkurrence Bocuse d’Or i Lyon, og spændingen blev udløst. Det blev Kenneth Toft-Hansen, der hev titlen som verdens bedste kok hjem.
Styr på detaljerne
Der var spænding til det sidste, og mange lande var spået en plads på podiet. Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig. Men Kenneth Toft-Hansens to retter var overlegne, så dommerne var ikke i tvivl om, at Danmark endnu en gang måtte på vinderpodiet.
”Det er et øjeblik, jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om. at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres,” siger Kenneth Toft-Hansen.
Den sjette medalje til Danmark
Det er 6. gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d’Or. Den mest vindende Bocuse d’Or kok gennem tiden er danske Rasmus Kofoed, og han har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth. – Det har været et kæmpe privilegie at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten, fortæller Kenneth Toft-Hansen.
Til dagligt fremtryller Kenneth Toft-Hansen jordnære retter sammen fra lokalområdet nær Svinkløv Badehotel i Nordjylland, hvor han også er køkkenchef. Kenneths menu til Bocuse d’Or bestod af følgende:
Tallerkenretten ‘Nature’
‘Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang
Fadretten ‘Winter Flora Danica’
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-‘ben’, Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian
Nationalt element:
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost
Stort tillykke herfra!
Danmarks næste kandidat til Bocuse d´Or skal findes ved en stor udvælgelseskonkurrence 28. august 2019 i Bella Center Copenhagen i forbindelse med deres store fødevareudstilling Bite Copenhagen. Europamesterskaberne finder sted i 2020 i Tallinn i Estland.