Zaalouk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 auberginer
5 fed hvidløg
60 g koriander
250 g cherrytomater
1 1/2 dl olivenolie
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. sukker
salt og peber
Evt. 100 g feta

Zaalouk

Det er ikke nogen hemmelighed, at auberginer er elsket i hele Nordafrika og Mellemøsten, og vi kan da heller ikke komme uden om denne klassiske ret med
auberginer, tomater og masser af koriander fra Marokko. Jeg er selv fan af at give den lidt ekstra sort peber, så den får lidt peberstyrke, men du kan sagtens give den et skud chiliflager, hvis du vil have den endnu mere hot!

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen påfuld grill, prik auberginerne, og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen i ca. 40-50 minutter. Vend dem hvert 20. minut.

2
Færdig

Derefter

Lad auberginerne køle af, pil skindet af, og hak eller pil kødet groft. Læg det i en skål, så du kan opsamle alt vandet fra auberginerne.

3
Færdig

Og

Hak hvidløgsfeddene og stilkene af korianderen, og hak og gem korianderbladene. Halvér cherrytomaterne.

4
Færdig

Og

Varm olivenolien op i en pande, og tilsæt hvidløg, cherrytomater og tomatpuré. Steg det af i et par minutter, og tilsæt auberginekødet samt det vand, der ligger i skålen, og korianderstilkene. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad det simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter, eller indtil det har fået en cremet og fyldig konsistens. Smag evt. til med mere salt eller sukker. Bland halvdelen af korianderbladene i den varme auberginemasse, og drys resten over retten lige før servering, evt. sammen med smuldret feta.

5
Færdig

Til sidst

Servér retten lun – eller kold. Den holder sig i køleskabet i ca. 4 dage i en lufttæt beholder.

previous
Bønner og tomater i olivenolie
next
Tomatsalat med valnødder og granatæblesirup

Add Your Comment