2 auberginer | |
5 fed hvidløg | |
60 g koriander | |
250 g cherrytomater | |
1 1/2 dl olivenolie | |
2 spsk. tomatpuré | |
1 spsk. sukker | |
salt og peber | |
Evt. 100 g feta |
Det er ikke nogen hemmelighed, at auberginer er elsket i hele Nordafrika og Mellemøsten, og vi kan da heller ikke komme uden om denne klassiske ret med
auberginer, tomater og masser af koriander fra Marokko. Jeg er selv fan af at give den lidt ekstra sort peber, så den får lidt peberstyrke, men du kan sagtens give den et skud chiliflager, hvis du vil have den endnu mere hot!
1 Færdig | FørstTænd ovnen påfuld grill, prik auberginerne, og læg dem på en bageplade. Bag dem i ovnen i ca. 40-50 minutter. Vend dem hvert 20. minut. |
2 Færdig | DerefterLad auberginerne køle af, pil skindet af, og hak eller pil kødet groft. Læg det i en skål, så du kan opsamle alt vandet fra auberginerne. |
3 Færdig | OgHak hvidløgsfeddene og stilkene af korianderen, og hak og gem korianderbladene. Halvér cherrytomaterne. |
4 Færdig | OgVarm olivenolien op i en pande, og tilsæt hvidløg, cherrytomater og tomatpuré. Steg det af i et par minutter, og tilsæt auberginekødet samt det vand, der ligger i skålen, og korianderstilkene. Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad det simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter, eller indtil det har fået en cremet og fyldig konsistens. Smag evt. til med mere salt eller sukker. Bland halvdelen af korianderbladene i den varme auberginemasse, og drys resten over retten lige før servering, evt. sammen med smuldret feta. |
5 Færdig | Til sidstServér retten lun – eller kold. Den holder sig i køleskabet i ca. 4 dage i en lufttæt beholder. |