4 stk. hjertesalat | |
½ flaske hvidvin | |
1 net hjertemuslinger | |
1 net blåmuslinger | |
3 kviste timian | |
2 fed hvidløg | |
1 bdt. bladselleri | |
Olie til stegning | |
1 citron | |
½ l piskefløde | |
1 spsk olivenolie | |
Tangsalt | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstStart med at rengøre muslingerne. Læg dem i koldt vand, og træk 'skægget' ud af dem. Kassér dem, der er flækket i skallen eller ikke vil lukke. Varm en gryde godt op med lidt olie i. Tilsæt timian og hvidløg. Kom muslingerne i, og læg låg på. Løft låget efter 1 minut, og tilsæt hvidvin. Muslingerne skal alle åbne sig, men kun lige præcis. De skal stadig være bløde og lidt rå. |
2 Færdig | DerefterNår muslingerne er klar, tager du dem fra varmen. Væsken sigtes fra og hældes i en ny, mindre gryde. Muslingerne pilles og opbevares i en beholder under låg. De må ikke blive tørre. Væsken reduceres med fløden, til den er fed og kraftig. |
3 Færdig | Til sidstNår muslingefløden har den rette konsistens, smager du den til med salt, peber og citronsaft. En pande varmes op med olie, hjertesalaten flækkes og rengøres for eventuel jord. Salaten steges gylden og krydres med lidt tangsalt, peber og citronskal. Sellerien skæres i tynde skiver og marineres i olivenolie, citronsaft, peber og tangsalt. Tilsæt muslingerne til fløden, og lun dem langsomt op. Servér over den stegte salat og sellerien. |