Asiatisk kalkunsalat

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 håndfulde brunt mørkt kalkunkød
1 håndfuld cashewnødder
1 håndfuld tørrede tranebær
2 tsk stødt femkrydderi
1 bdt. frisk mynte
1 bdt. frisk koriander
4 håndfulde blandede salatblade (cikorie, raket, spinat, brøndkarse, rucola)
1 spsk flydende honning
1 frisk rød chili, uden kerner og finthakket
Dressing
Saft fra en klementin
Saft fra en lime
1 granatæble, halveret
5-6 ramsløg (evt. ½ rødløg) skrællet og groft revet
Ekstra jomfru olivenolie
1 spsk sojasauce
1 tsk sesamolie
1 tsk ingefær, skrællet og groftrevet

Asiatisk kalkunsalat

Af: Danny Christensen / Foto: Danny Christensen & Nick Dabas

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Træk kødet i strimler med fingrene, og kom det på en tør pande. Tilsæt cashewnødder, tørrede tranebær og femkrydderi. Vend det hele et par gange, så det ikke brænder fast.

2
Færdig

Derefter

Kom mynte, koriander og salat i en stor skål.

3
Færdig

Og

Klargør din dressing i en separat skål. Her blander du saften fra din klementin og din lime. Halver granatæblet, og pres saften ud, mens du filtrerer kernerne mellem dine fingre – smid kernerne ud. Rør de revne ramsløg i. Tilsæt tre gange så meget olivenolie, som du har klementin- og limesaft. Kom sojasauce og sesamolie i. Klem al saften ud af ingefæren i skålen, og smid kødet væk.

4
Færdig

Og

Rør godt rundt i dressingen. Smag til med mere soja, hvis dressingen mangler salt. Smag til med mere lime, hvis den mangler syre. Hæld cirka halvdelen af dressingen over salaten, og vend den, til bladene er belagt.

5
Færdig

Og

Tilsæt honning til panden med kalkunkød, og rør rundt, indtil kødet er dækket.

6
Færdig

Og

Server salaten, så snart det varme kød rammer salatbladene. Vend halvdelen af dine panderistede ingredienser rundt i salaten, og anret på tallerkener.

7
Færdig

Til sidst

Tilføj resten af de ristede tranebær, nødder og kalkunkød over anretningen. Hold resten af granatæblet over salaten, og bank det på ryggen med en ske, så frøene falder hen over salaten. Pynt ved at drysse rød chili og de resterende korianderblade over.

previous
Bagte rødbeder med rødbedemayo og sprøde toppe
next
BBQ-hotdog med kalkun

Add Your Comment