2 håndfulde brunt mørkt kalkunkød | |
1 håndfuld cashewnødder | |
1 håndfuld tørrede tranebær | |
2 tsk stødt femkrydderi | |
1 bdt. frisk mynte | |
1 bdt. frisk koriander | |
4 håndfulde blandede salatblade (cikorie, raket, spinat, brøndkarse, rucola) | |
1 spsk flydende honning | |
1 frisk rød chili, uden kerner og finthakket | |
Dressing | |
Saft fra en klementin | |
Saft fra en lime | |
1 granatæble, halveret | |
5-6 ramsløg (evt. ½ rødløg) skrællet og groft revet | |
Ekstra jomfru olivenolie | |
1 spsk sojasauce | |
1 tsk sesamolie | |
1 tsk ingefær, skrællet og groftrevet |
1 Færdig | FørstTræk kødet i strimler med fingrene, og kom det på en tør pande. Tilsæt cashewnødder, tørrede tranebær og femkrydderi. Vend det hele et par gange, så det ikke brænder fast. |
2 Færdig | DerefterKom mynte, koriander og salat i en stor skål. |
3 Færdig | OgKlargør din dressing i en separat skål. Her blander du saften fra din klementin og din lime. Halver granatæblet, og pres saften ud, mens du filtrerer kernerne mellem dine fingre – smid kernerne ud. Rør de revne ramsløg i. Tilsæt tre gange så meget olivenolie, som du har klementin- og limesaft. Kom sojasauce og sesamolie i. Klem al saften ud af ingefæren i skålen, og smid kødet væk. |
4 Færdig | OgRør godt rundt i dressingen. Smag til med mere soja, hvis dressingen mangler salt. Smag til med mere lime, hvis den mangler syre. Hæld cirka halvdelen af dressingen over salaten, og vend den, til bladene er belagt. |
5 Færdig | OgTilsæt honning til panden med kalkunkød, og rør rundt, indtil kødet er dækket. |
6 Færdig | OgServer salaten, så snart det varme kød rammer salatbladene. Vend halvdelen af dine panderistede ingredienser rundt i salaten, og anret på tallerkener. |
7 Færdig | Til sidstTilføj resten af de ristede tranebær, nødder og kalkunkød over anretningen. Hold resten af granatæblet over salaten, og bank det på ryggen med en ske, så frøene falder hen over salaten. Pynt ved at drysse rød chili og de resterende korianderblade over. |