Tærtebund | |
235 g mel | |
1 tsk. salt | |
150 g smør | |
½ dl vand | |
Fyld | |
2 dåser muslinger i escabeche | |
1 rød peberfrugt | |
1 gul peberfrugt | |
1 zucchini | |
1 løg | |
lidt olivenolie | |
salt og peber | |
3 dl fløde | |
3 dl mælk | |
4 æg |
Vores smagsløg kan godt lide at blive pirret og udfordret lidt. Den effekt opnår vi typisk ved at prøve nye sammensætninger, så hold dig ikke tilbage fra denne franske quiche med muslinger.
1 Færdig | FØRSTSmuldr mel, salt og smør til en ensartet masse. Tilsæt vand, og saml dejen. Tryk den sammen til en samlet og glat dej. Pak dejen stramt i film, og lad den hvile i køleskabet i en times tid. |
2 Færdig | DEREFTERTærtedejen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet, og ellers kan du forberede fyldet, mens dejen hviler. |
3 Færdig | OGFyld: |
4 Færdig | OGPisk fløde, mælk og æg sammen med salt og peber. |
5 Færdig | OGTærte: |
6 Færdig | OGKlip et stykke bagepapir ud, så det passer ned i tærtebunden, og læg derpå nogle tørrede bønner eller groft salt, så det kan tynge dejen ned ved forbagning. Forbag tærten i ca. 20 minutter i en 175 grader forvarmet ovn, og fjern derefter bønner/salt og bagepapir. |
7 Færdig | OGLæg de grillede pebre, zucchini og løg i bunden af den forbagte tærtebund, og hæld flødeblandingen over. Fordel muslingerne på tærten. |
8 Færdig | TIL SIDSTBag tærten i ca. 35-40 minutter ved 175 grader varmluft. |