4 store blade savoykål | |
Vand | |
100 g friske shiitakesvampe (evt. champignon) | |
1 mellem løg | |
1 stort fed hvidløg | |
3 stk tørrede tomater | |
½ spsk frisk timian | |
2 spsk ekstra jomfruolivenolie | |
1 spsk shoyu eller tamari | |
1 tsk tomatkoncentrat | |
2 dl kogt perlebyg, ris, hel boghvede eller quinoa | |
1 spsk kokosolie | |
Ca. 5 dl bouillon |
1 Færdig | FørstKog de hele kålblade 1 minut i vand, der dækker. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak svampe, og skær løg i små tern. Hak hvidløg fint, skær tomaterne i småstykker, og hak timian. |
2 Færdig | DerefterVarm olie på en pande og sautér løg og hvidløg et par minutter. Kom svampe, tomat og timian ved og sautér yderligere et par minutter. Bland korn i, hæld shoyu/tamari over og fordel tomatkoncentrat godt rundt. Tør de afdryppede savoyblade i et viskestykke. Skær de nederste 3-4 cm af midterstokken. |
3 Færdig | Til sidstFordel ¼ af fyldet på, og saml kålbladet omkring til en lille pakke, der bindes sammen med tynd ufarvet snor af naturmateriale. Lav tre pakker mere. Varm kokosolie i en sautépande eller gryde med låg. Steg pakkerne 1-2 minutter på hver side. Hæld bouillon ved og kog dolmerne under låg i 10 minutter. |