Gå vinteren i møde med grød
I takt med at temperaturerne falder udenfor, er det blevet tid til at skrue op for komfuret indenfor. I den anledning har vi stillet manden bag Københavns varmeste grødanretninger, Lasse Skjønning Andersen, et par spørgsmål om grød. Og vi har lokket et par opskrifter ud af ham, så du kan gå den kolde tid i møde med lunende måltider.
Hvorfor er grød særligt godt om efteråret og vinteren?
”Rent forretningsmæssigt bør jeg strategisk sige, at grød ikke er forbeholdt nogen særlig sæson eller årstid. Jeg lever af at sælge grød, så jeg er selvfølgelig interesseret i et godt og stabilt salg året rundt. Men når det er sagt, er der ikke nogen tvivl om, at søde og salte grødretter er totalt hyggemad, når det bliver koldt og mørkt udenfor. Varm grød er indbegrebet af det noget så fortærskede, danske ord ‘hygge’.”
Hvilken grød spiser du mest af i vinterhalvåret?
”Jeg spiser mere tung grød som løg-bygotto med syltede rødløg og parmesanost eller havregrød med karamel, æble og mandler. Man skal have noget sul på kroppen op til og i løbet af vinteren.”
Hvad er dit bedste tip til en god grød?
”Grød er et fantastisk enkelt produkt, som ikke kræver mange råvarer. Køb de bedste grovvalsede flager, og spæd din morgengrød op med forskellige toppings som ristede nødder, kerner og Nutella, hvis det skal være virkelig frækt. Aftengrøden kan du lave med perlebyg, grøntsagsfond og ost – mere skal der ikke til! Og til dessert vil jeg foreslå at lave en æblegrød og toppe den med flødeskum og æblerasp.”
Spelt-ruggrød med kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder
Glutenfri havre-quinoagrød med frisk banan, ristede hasselnødder og frysetørret solbærpulver
Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler
Stegt flæsk bygotto med frisk æble, nakkefilet, Vesterhavsost og persille
Risengrød med estragonsukker, pære og ristede hasselnødder
LÆS OGSÅ: International Vegetardag