Madbloggerne

en_chokoladet_hverdag_madblog

Af: Anne Moltke / anneauchocolat.dk

En choko-ladet hverdag

Chokolade indgår i min hverdag – hver dag – på mange forskellige måder, til tider i fråsende mængder, men for det meste bare lige tilpas. Chokoladen spiller faktisk en hovedrolle, både når jeg er ude og hjemme. Man kan vel godt sige, at jeg bliver ked af det i dens fravær. Jeg giver dig her mine tre bedste tips til, hvordan du får mere chokolade i hverdagen – og garanteret også mere glæde.

Tip #1: Nikolaos Strangas’ macarons

Jeg spiser for tiden macarons au chocolat i Magasin, som er lavet af konditoren Nikolaos Strangas. Man kender først og fremmest Niko for hans konditorvirke hos Era Ora, men han har også sit eget dessertforetagende Exclusive Pastries, hvor han kreerer sød nydelse af høj kvalitet til firmaer, fester og private folk. Og denne søde nydelse sælges altså nu også i Magasins Mad&Vin – HURRA! De fine, små choko-macarons er vidunderlige og får mit hjerte til at banke, hver gang jeg er i nærheden af dem. Fordi de minder mig om Frankrig, og fordi hele deres udtryk – det visuelle og det smagsmæssige – taler til mig. De er smukke og supersprøde udenpå, bløde indeni og søde på den der intense chokoladeganache-agtige måde. Jeg elsker dem! De er ikke vildt billige, men jeg ser dem som en lykkebringende investering i min hverdag. Og det håber jeg, du også vil.

Tip #2: Chokolade fra morgenstunden

Jeg plejer at sige, morgenstund har choko i mund. Med andre ord spiller chokolade tit en rolle i min hverdag allerede fra om morgenen. Jeg hakker fx en god mængde Valrhona-chokolade af varianten Manjari og drysser den ud over en herlig blanding af frugter og bær. Manjariens syrlige smag passer perfekt sammen med bærrene.

En chokoladeberiget skål frugt hører til mine foretrukne morgener, som er dens slags, der bliver ved helt til frokost og derfor giver mig en god portion hyggetid.

Tip #3: mytartelette.com

På sådan en hyggemorgen tænder jeg normalt for computeren for at savle over min favoritblogger Tartelette fra mytartelette.com.

Hun hedder i virkeligheden Helen, men hun foretrækker vist at blive kaldt Tartelette, som altid har været hendes kælenavn. Tartelette er en fransk kvinde bosat i USA, og ud over at være blogger er hun konditor, fotograf, fotostylist… you name it. Hendes blog med down to earth-skriblerier og usædvanligt smukke billeder af primært søde sager med eller uden chokolade er enormt inspirerende. Og for resten har hun lavet en supergod macaron tutorial i pdf-format, du kan finde på hendes blog.

Hvad elsker jeg højest? Nikos macarons, morgenmad med selskab af Valrhona eller Tartelettes blog? Det er svært at sige. Prøv det hele og se, hvad du synes!

mira arkins madblog

Donkey, signora? En aften i Brescia

Jeg har et nærmest sygeligt kærlighedsforhold til enkle pastaretter, og da min kæreste og jeg sidste sommer havde et stop over i den norditalienske by Brescia i Lombardiet, var forventningerne således høje.  

Læs mere

chokoladekage


"Hej, jeg er chocoholic"

Hvad gør man, når man bliver stemplet som chocoholic? Man nyder det, siger bloggeren Anne Moltke aka Anne au Chocolat.
   
 

Læs mere

Nyhedsbrev

Instagram konkurrence med Copenhagen Food og Cofoco

sanpellegrino_Ad_01

Copenhagen Food Magazine, Amager Landevej 119, 2770 Kastrup