gode_vinbarer_i_kobenhavn

Af Nadia Parbo
Foto: PR & Nadia Parbo

Guide: Gode vinbarer i København

Sommeren er over os, og hvorfor ikke nyde den med et godt glas vin og måske endda lidt tapas ved siden af? Copenhagen Food har filtreret København for de bedste vinbarer og fundet fem virkelig gode af slagsen. Her er både noget for de unge hipsters og for dem, der bare gerne vil sidde og nyde et glas vin i ro og mag. Vinbarerne har dog én ting til fælles: de er alle for feinschmeckere, og kvaliteten kommer altid først.

Manfreds & Vin

Mændene bag Relæ har skabt en ny vinbar i København ved navn Manfreds. Den er en af de mere afstressende vinbarer i indre by og perfekt, hvis man lige vil have et glas vin med vennerne efter arbejdet, før man tager hjem. På Manfreds handler man kun med naturlige vine, som ofte er vanskelige at få fat på andre steder. Maden er enkel, og med den rigtige vin (deres Jacques Maillet, Assemblage fra ’07 kan klart anbefales) kan Manfreds sagtens blive til mere end ”bare” et enkelt glas efter arbejde…

Adresse:
Jægersborggade 40, Nørrebro
Atmosfære:
Afslappet
Vinudvalg:
Naturlige og ofte sjældne
www.manfreds.dk

Bar’Vin

Bar’Vin er en relativ ny vinbar i København. Men den er hurtigt kommet på benene og er et sted, man skal holde øje med. Her er der en uprætentiøst atmosfære, og betjeningen er altid sød og afslappet. Vinen er i fokus, hvilket står helt klart, når man træder ind i det lille lokale, hvor der er fyldt med flasker på den ene væg og vinkasser for enden. Ud over vidunderlig vin har de også en ganske fortræffelig menu, der består af forskelligt charcuteri og tapas.

Adresse:
Skindergade 3, København K
Atmosfære:
Rolig
Vinudvalg:
Bredt

Panzón

Den lille, romantiske vinbar Panzón ligger i en af de hyggeligste gader i København - Rosenvængets Allé. Og så er du perfekt placeret til en efterfølgende tur rundt om søerne. Der er ikke meget mad at få (tapas er dog muligt), men til gengæld har de et grundigt vinkort, der kommer hele verden rundt. Her kan man for eksempel både få en østrigsk Zweitgeit fra 2006 såvel som en god, gammeldags fransk Bourgogne. Panzón er indrettet i en rustik stil, og det virker. Med lidt lys på bordene og en yndig facade er den en af de mest atmosfærefyldte vinbarer i vores lille storby.

Adresse:
Rosenvængets Allé 6, Østerbro
Atmosfære:
Romantisk
Vinudvalg:
Bredt
www.falernum.dk/ panzon

Malbeck

Malbeck, der består af to afdelinger i København, er i den grad en af de mere hippe og trendy vinbarer i hovedstaden. Det er her, man skal gå hen, hvis man vil have en sofistikeret aften krydret med lidt streetsmart. Malbeck fokuserer primært på argentinske vine, som samtlige ansatte har en utrolig ekspertise i. Og der er altid en lidt løssluppen feststemning, hvilket gør, at man nemt kan risikere at skabe nye, vinglade bekendtskaber, inden aftenen er omme. Charmerende, anderledes og lækkert.

Adresse:
Istedgade 61, Vesterbro og Birkegade 2, Nørrebro
Atmosfære:
Trendy
Vinudvalg:
Primært argentinsk
www.malbeck.dk

Figaro Bistrot

I modsætning til eksempelvis Malbeck, der tiltrækker det lidt yngre publikum, er Figaro Bistrot på Østerbro til den lidt mere voksne generation. Aftenen er som bekendt det bedste tidspunkt at smage en god vin, og på Figaro Bistrot er aftenerne forførende i det grotteagtige interiør. Hvis man vil have lidt at spise, mens man drikker sin udvalgte vin, byder Figaro Bistrot på tapas. Men desserterne er også fortræffelige, så lad lidt plads være tilbage til at prøve en af deres varme tærter sammen med en sød dessertvin efter eget valg.

Adresse:
Willemoesgade 36, Østerbro
Atmosfære:
Klassisk
Vinudvalg:
Primært fransk
www.figarovinbar.dk

Nyhedsbrev

Instagram konkurrence med Copenhagen Food og Cofoco

sanpellegrino_Ad_01

Copenhagen Food Magazine, Amager Landevej 119, 2770 Kastrup