restaurant_radio_copenhagen_food

Tekst: Christian Laustrup Møller
Foto: Sarah Coghill

Klare signaler

Restaurant Radio har haft antennerne ude for at fange bølgerne inden for det nordiske køkken. Og det er lykkedes i tæt samarbejde med det økologiske landbrug Grantoftegaard.

 

Fordomsfuldhed er en kedelig ting. Men at man bare fem minutter på cykel fra Ballerup S-togsstation kan finde bondegårdsidyl og frodige marker, er det vel de færreste, der forestiller sig. Det er ikke desto mindre tilfældet. På landbruget Grantoftegaard har markerne været drevet økologisk i mere end 20 år. I dag har restuarant Radio adgang til 1,5 hektar af jorden. Langt den største del af hektarene bliver brugt til at dyrke et hav af forskellige køkkenurter. Og et mindre areal er også udlagt til at udforske ældre eller komplicerede afgrøder. Her dyrker de omkring 80 forskellige afgrøder, der tilsammen udgør hovedparten af grøntsagerne på den lille vesterbrorestaurant.

”Det har fra starten af været vigtigt for os at finde et sted, der går op i at levere ordentlige og velsmagende, økologiske grøntsager. Det, synes jeg, er et vigtigt signal at sende til vores gæster. Og den kvalitet kan de levere på markerne ved Grantoftegaard,” fortæller Rasmus Kliim fra Restaurant Radio.

Siden Rasmus Kliim og Jesper Kirketerp var med til at slå dørene op for Restaurant Radio i 2011, har de to kokke helliget sig tankerne om at benytte lokale og regionale råvarer. I forhold til den ideologi passer samarbejdet med Grantoftegaard helt perfekt. Men i virkeligheden mener Rasmus, at den vigtigste del af samarbejdet handler om de kreative muligheder, den bløde muld omkring Ballerup åbner for. Hvis Jesper og Rasmus vil have plantet spidskålene tættere, så de bliver mindre til en specifik ret, er det bare at melde det ud til deres kompetente gartnere på gården. Og det tætte samarbejde mellem gartnerne og kokkene tillader dem også at tænke mere skævt og sjovt, når de skal planlægge menuerne.

”Lige nu bruger vi for eksempel meget en urt, de hedder hvidmelet gåsefod, som er cremet og salatagtig i det. Vi har også lige høstet purløgsblomster og helt nye, spæde løg. De grøntsager ville vi have betydeligt sværere ved at få, hvis vi skulle bestille dem almindeligt,” fortæller Rasmus.

Kyndige grønne fingre
På Grantoftegaard arbejder der et fast, lille hold af gartnere, som dirigerer slagets gang på de 1,5 hektar marker. Catja Kirkegaard er uddannet økologisk landmand med speciale i dyrkning af grøntsager, frugt og blomster. Rosanna Bowyer er uddannet gartner og har tidligere dyrket grøntsager på Prins Charles’ residens Highgrove. Anne Laursen er også uddannet gartner, men studerer sideløbende landskabsarkitektur. Havde det ikke været for dem, kunne Restaurant Radio ikke levere den høje kvalitet af grøntsager, de gør i dag.

”De brænder for deres fag, er innovative og hjælper os med at videreudvikle vores grøntsager og derigennem vores retter,” fortæller Rasmus Kliim.

Vi var med trekløveret i markerne en sommermorgen.

Grøntsagsposer

Hvis du ikke fra naturens side er beriget med de samme grønne fingre som Catja, Rosanna og Anne, tilbyder Meyer færdigpakkede grøntsagsposer fra Grantoftegaard. De indeholder blandt andet hestebønner, knoldfennikel, nye, gule løg, nye rødløg, sommerspidskål, gulerødder, knoldselleri, dild, purløg, kørvel, løvstikke, porre, stribede rødbeder, skorzonerrødder, rosenkål, grønkål, jordskokker og rødkål.

Grøntsagsposerne bliver leveret direkte fra marken hver fredag. Og man kan hente sin pose fra kl. 12.00 frem til kl. 22.00 i Meyers Deli.

Pris:
185,00 kr. per pose ved månedlig betaling

166,50 kr. per pose
ved halvårlig betaling

Bruger du kodeordet ”SALAT” under ”kommentarer” på hjemmesiden, får du Claus Meyers ”Salatværkstedet” med som gave. Tilbudet gælder, når du betaler halvårligt.

Nyhedsbrev

Instagram konkurrence med Copenhagen Food og Cofoco

sanpellegrino_Ad_01

Copenhagen Food Magazine, Amager Landevej 119, 2770 Kastrup